Снимка: ВВМУ Жена пое управлението на ВВМУ за един ден. Това

...
Снимка: ВВМУ Жена пое управлението на ВВМУ за един ден. Това
Коментари Харесай

Жена пое управлението на ВВМУ за един ден

Снимка: ВВМУ

 

Жена пое ръководството на ВВМУ за един ден. Това стана в Деня на курсантското ръководство и предаване на курсантската курсовка в „ Н. Й. Вапцаров “. За първи път дубльор-началник стана жена, оповестява.

Курсант мичман Полина Серафимова одобри сабята – знак на властта на Началника на Училището, от флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров и в границите на един ден се зае с ръководството на флотската Алма матер.

Денят на курсантското ръководство е традиция в Морско учебно заведение, която датира от 1967 година, а през 2019 година ритуалът бе обновен. Тази година се организира за трети следващ път. На този ден курсанти петокурсници заемат дубльорски позиции на управителните длъжности в Училището. Те се срещат с работата и дейностите на другите отдели и звена. Така бъдещите офицери надграждат своите познания и лидерски умения.

Ритуалът по предаването на властта се състоя в наличието на командира на Военноморски сили – контраадмирал Кирил Михайлов, генерал-майор Явор Матеев – пълководец на Съвместното командване на специфичните интервенции, началника на Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ – бригаден военачалник Юлиян Радойски, полковник проф. доктор Ивайло Въжаров – шеф на МБАЛ – Варна, към Военномедицинска академия, началника на Централно военно окръжие – полковник Георги Петков, капитан I сан Антонио Скуео – представител на Военноморски сили на Италия, командири на военни формирования, ректори и други. След края на военната гала по предаването и приемането властта, випускниците заеха своите работни места като дубльор-началници.

По-късно, с видеообръщение в директна връзка, петокурсниците бяха поздравени и от началника на защитата – адмирал Емил Ефтимов, във връзка Деня на курсантското ръководство.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР